Henkilöstöpäällikkö Heli Ketola

Olen Heli Ketola, Sakupen tuore henkilöstöpäällikkö, joka innostuu erilaisista ihmisistä ja isoista kokonaisuuksista. Olen toiminut noin 15 vuotta HR- ja esimiestehtävissä. Motivoidun haastavien asioiden tulevaisuutta rakentavasta ratkaisemisesta ja ilon tuottamisesta ihmisille. Sisälläni asuu pieni suorittaja, joka nauttii aikaansaamisesta. Suorittajana minun on pitänyt kiinnittää itsessäni huomiota siihen, että saan ihmiset mukaan muutokseen ja uuden luomiseen, ja että tehdään oikeita asioita määrän sijasta. Olen oivaltanut sen, että yksin ei kukaan onnistu, ja että muutoksen johtaminen edellyttää paljon kärsivällisyyttä, hyvän suunnitelman, kuuntelemista ja osallistamista.

Valitsimme Sakupen strategisiksi tavoitteiksi vuosille 2023–2025 hyvinvoivan työyhteisön sekä välittävän ja valmentavan johtamisen, joten tällä hetkellä olen erityisen kiinnostunut tunteista työpaikalla ja jaksamisen johtamisesta. Elämä tapahtuu ja heittää eteemme yllättäviäkin asioita, joten uskon myös inhimilliseen työyhteisöön.
Omaan elämääni inhimillisyyttä ja vapaa-ajan täytettä on tuonut mukanaan tärkein ja isoin toteutunut unelmani; 2,5-vuotiaat kaksoset, Lyyli ja Aatu.

Vastuullisuus merkitsee minulle rohkeaa ja rehellistä kohtaamista kipeisiinkin asioihin, lupausten pitämistä sekä lakien ja asetusten noudattamista.

Välittäminen puolestaan merkitsee minulle aitoa hyväksyntää ja arvostamista ihan jokaisessa kohtaamisessa.

Haluan edistää sekä tunteiden näyttämistä että niiden arvostavaa kohtaamista ja rakentavaa käsittelyä työkulttuurissamme. Tunteiden arvostava kohtaaminen lisää työyhteisöön tarvittavaa psykologista turvallisuutta.

Välittäminen on tärkeä teema myös mielen jaksamisen johtamissa, minkä aloitamme nyt uudella strategiakaudella 2023–2025 osana hyvinvoivan työyhteisön tavoitetta. Minulle on myös erittäin tärkeää se, että arvot elävät mukana johdon päätöksenteossa ja arjen kohtaamisissa. Olen erityisen innostunut Sakupen työnantaja-arvoista, sillä ne kohtaavat oman arvomaailmani kanssa ja niiden ympärille on hienoa olla rakentamassa Sakupelaista pesunkestävää kulttuuria!