Kevan hanke +55-vuotiaiden työntekijöiden työkyvyn kehittämiseen

Sakupe on rakentanut työkyvyn kehittämisen +55 -ohjelmaa yhdessä Puro Tekstiilihuoltopalveluiden kanssa. Rahoituksessa on mukana myös eläkeyhtiö Keva.

”Hankkeessa on mukana kaiken kaikkiaan15 yli 55-vuotiasta tuotannon työntekijää Sakupen kolmesta eri toimipisteestä”, kertoo Sakupen henkilöstöpäällikkö Maria Alaranta.

Ohjelma koostuu tiedollisista ja toiminnallisista osuuksista, joita on toteutettu yhdessä usean yhteistyötahon kanssa. Esimerkiksi palautuvuusmittaukset ja niihin liittyvät yksilövalmennukset tehdään yhteistyössä Hälsan kanssa. Lisäksi hankkeeseen osallistuvat ovat päässeet digitaidot-työpajaan ja ravitsemusluennoille.

Savonia-ammattikorkeakoululla Kuopiossa järjestettiin 24.2. Viretori, jossa tehtiin +55 -ohjelmaan kuuluvia liikkuvuustestejä ja kehonkoostumus-mittauksia.

”Päivästä jäi positiivinen mieli kaikkine testeineen ja lämmittelytreeneineen, vaikka ei musiikin tahtia ollutkaan suorituksia tehdessä. Meitä ohjanneet opiskelijat olivat kivaa porukkaa ja antoivat hyviä vinkkejä kotiin viemisiksi”, tuumaavat Joensuusta mukana olleet Kata, Eija, Anna ja Bella.

”Kahvit oli treenin jälkeen kiva yllätys, ja lounaskin oli meille varattuna päivän päätteeksi ennen kotiinlähtöä. Se oli oikein maistuvaa eri vaihtoehtoineen, joita kaikkia maistettiin.”

”Työpaikalla ja työssä voidaan tehdä monia asioita työkyvyn tukemiseksi, mutta tämän hankkeen avulla haluamme herätellä ja avata silmiä niille asioille, mitä kukin meistä voi itse tehdä oman työkyvyn ylläpitämiseksi. Yhteisen hyvinvointisovelluksen avulla tekemiselle tulee myös muiden tiimiläisten tuki. Itsestä on tärkeä pitää hyvää huolta”, Maria Alaranta kertoo.