Pehmeitä unia suomalaisella peitolla

Sakupen uuden kuviollisen tikkipeiton takana on suomalaista osaamista. Peittojen kuosin on suunnitellut Emma Hagman ja peitot valmistaa Univisio.

– Kuviollinen tikkipeitto on käytössä sairaaloissa ja päiväkodeissa. Peiton päälle ei tarvitse laittaa pussilakanaa, sillä peitoissa on itsessään kaunis kuviointi. Koko mallisto on myös palosuojattua, kuvailee Sakupe tekstiilipäällikkö Ulla Lappalainen.

Uudet peitot ovat käytössä ensimmäisillä asiakkailla kevään 2023 aikana.

Peittojen Kaisla- ja Pentunen-kuvioinnin on suunnitellut Emma Hagman. Pariisissa tekstiilisuunnittelijaksi opiskellut Hagman toimii kuosisuunnittelijana ja kuvittajana. Hän on suunnitellut vuosien varrella tuotteita suomalaisille, ruotsalaisille ja japanilaisille yrityksille.

– Aloitimme yhteistyön Sakupen kanssa Sairaala Novan peittojen osalta. Yhteistyö oli sujuvaa ja oli mukava jatkaa Sakupen omien peittomallien osalta. Aina on mukava, kun suomalaiset yritykset käyttävät suomalaista suunnittelua kertoo Emma Hagman.

– Suunnittelutyylini on aloittaa maalamalla tai piirtämällä käsin kuviot, joita sitten muokkaan tietokoneella. Näin lopputulos on elävä ja inhimillisempi.

Luontoaiheinen Kaisla sopii pehmeänä ja rauhallisena kuosina sairaalaympäristöön.

– Kuvio on saanut inspiraatiota kaislan kukista, mutta ne voivat kuvata myös luonnon heiniä, kuvailee Hagman.

Leikkisä ja sympaattinen Pentunen on puolestaan ihanteellinen vauvan- ja lastenpeittoihin.

– Kuosi luo Pentusen tarinaa ja sitä katsellessa voi miettiä, mitä ”Pentunen” on tekemässä, Hagman sanoo.
Peitot valmistaa suomalainen Univisio Jämijärvellä. Yritys voitti Sakupen julkisen kilpailutuksen vuonna 2023.

– Laadukkaat tuotteemme pärjäsivät hyvin kilpailutuksessa ja olemme olleet tyytyväisiä yhteistyöhön Sakupen kanssa. Olemme joustava, luotettava ja asiantunteva kotimaisten vuodevaatteiden valmistaja, kertoo tehtaanjohtaja Mervi Parkkonen.