Uudistettu työasumallisto otettu käyttöön TAYSissa

Sakupen uudistettu terveydenhuollon työasumallisto on otettu käyttöön Tampereen yliopistollisessa sairaalassa. Työvaatemalliston mallit ja hankinnan vastuullisuus ovat saaneet kehuja.

Tampereen yliopistollisen sairaalan henkilökunta sai uudet työasut käyttöönsä puolisen vuotta sitten.

– Uuden malliston suunnittelussa panostettiin tuotteiden toimivuuteen ja turvallisuuteen. Asiakkaan kokemusten perusteella tuotteet ovat olleet onnistuneita, kertoo tekstiilipäällikkö Ulla Lappalainen.

Tuotekehityksessä otettiin henkilökunta mukaan heti prosessin alussa, ja he muun muassa koekäyttivät eri vaihtoehtoja. Tuotteiden suunnittelussa ja hankinnassa otettiin lisäksi huomioon kestävä kehitys ja tekstiilien elinkaari. Malliston mikrokuituasu on elinkaaren jälkeen kierrätettävissä, t-paita on valmistettu
kierrätetyistä PET-pulloista ja lääkärintakin puuvilla on vaihtunut ympäristöystävällisempään Lyocell- materiaaliin.

– Meille on tärkeää, että pystymme vaikuttamaan omissa hankinnoissamme kestäviin ratkaisuihin kiertotalouden keinoin ja toimimaan näin myös tekstiilien osalta vastuullisesti ja ympäristöarvojamme kunnioittaen, sanoo toimitusjohtaja Antti Tervo.

Mallistoon kuuluu mikrokuituinen asu, t-paita, vilutakki ja lääkärintakki. Malliston tuotteet ovat yhtenäiset, mutta värit ja yksityiskohdat voidaan räätälöidä asiakaskohtaisesti.

TAYS-vaatehuollon vastaava Sanna Hattula:

”Työvaateuudistus on onnistunut kokonaisuus. Työasut ovat tykättyjä ja valitut materiaalit ovat mukavia käytössä. Mitoitus sopii kaikille vartalotyypeille. Kehitysprojektin alusta asti tavoitteena ollut ympäristöystävällisyys on mallistossa toteutunut.”