Vastuullinen työvaatemallisto terveydenhuoltoon

Sakupen uuden terveydenhuollon työvaatemalliston suunnittelussa korostuvat ekologisuus ja kierrätettävyys. Yhdessä käyttäjien kanssa kehitetyissä vaatteissa huomioidaan sairaalatyön vaatimukset aiempaa paremmin.

Tekstiilihuoltopalveluja tuottava Sakupe Oy on uudistanut terveydenhuollon henkilöstön työasun. Mallisto koostuu viidestä uudesta vaatteesta, jotka on suunniteltu tiiviissä yhteistyössä käyttäjien kanssa. Tuotekehityksessä on huomioitu käytettävyyden ja hoitotyöhön soveltuvuuden lisäksi erityisesti myös ympäristönäkökulma.

Kuva: Touchpoint Oy

– Työturvallisuus ja potilastyön turvallisuus ovat avainasemassa terveydenhuollon työvaatteiden suunnittelussa, ja siksi oli tärkeää ottaa kehitystyöhön mukaan asujen loppukäyttäjiä, kertoo Sakupen toimitusjohtaja Antti Tervo.

– Halusimme toimivuuden ja turvallisuuden lisäksi kiinnittää huomiota myös kestävän kehityksen näkökulmaan ja tekstiilien elinkaareen.

Mallistoon kuuluvat mikrokuituasut on suunniteltu kierrätettävyyden näkökulmasta ja ne tullaan muutoinkin pitkän elinkaaren päässä vielä kierrättämään uudelleen raakaaineeksi.

Meille on tärkeää, että pystymme vaikuttamaan omissa hankinnoissamme kestäviin ratkaisuihin kiertotalouden keinoin ja toimimaan näin myös tekstiilien osalta vastuullisesti ja ympäristöarvojamme kunnioittaen, sanoo Antti Tervo.

Kierrätettävän polyesterin lisäksi uuden malliston t-paidoissa käytetään materiaalina kierrätysmuovista valmistetuista PET-pulloista tehtyä neulosta, sekä lääkärintakissa ympäristöystävällistä Lyocelia.

Ensimmäisenä käyttöön Tampereella

Uudet mallistot otetaan ensimmäisenä käyttöön Tampereen yliopistollisessa sairaalassa vuoden 2020 alussa. Myöhemmin käyttö laajentuu koskemaan Sakupen kaikkien viiden sairaanhoitopiirin asiakkaita eli yhteensä jopa noin 20 000 henkilöä.

Kehitystyössä on korostettu erityisesti vaatteiden käyttömukavuutta ja käytännöllisyyttä hoitotyössä. Lisäksi asiakkaat voivat itse räätälöidä asujen värimaailman sairaanhoitopiirikohtaisesti.

Lisätietoja:

toimitusjohtaja
Antti Tervo
puh. 044 717 8010
antti.tervo@sakupe.fi

tekstiilipäällikkö
Ulla Lappalainen
puh. 044 717 8034
ulla.lappalainen@sakupe.fi