Yksi Suomen moderneimmista sairaalapesuloista Joensuuhun

Tervehdys uudistuneelle hovihankkijalle!

Siun sote tervehtii ilolla Sakupea uuden yksikön avaamisen yhteydessä. Siun sote sai perintönä vanhalta kuntayhtymältä omistuksen Karteks Oy:stä, ja taipaleensa alkumetreillä joutui pääomistajana miettimään ratkaisuja sotepyykin pesemiseksi tulevaisuudessa. Vanhan pesulan toimitilojen uudistamistakin mietittiin, mutta vaihtoehdoista valittiin lopulta yhteistyö Sakupen kanssa. Hynttyyt laitettiin yhteen ja sovittiin toiminnan raamit. Sakupe sitoutui rakentamaan uuden pesulan ja Siun sote sitoutui vahvaan asiakkuuteen. Bonuksena ratkaisulla saatiin säilytettyä elintärkeitä työpaikkoja Pohjois-Karjalassa!

Tällä tiellä ollaan, uusi nykyaikainen ja ympäristöystävällinen pesula on nyt otettu käyttöön. Uusien tilojen myötä, pesulan jo ennestään hyvä palvelu on vain parantunut. Asiakasta kuunnellaan ja sen tarpeisiin reagoidaan nopeasti ja joustavasti. Uutta termiä käyttäen – Sakupe on osoittautunut resilientiksi toimijaksi! Tämä on tullut esille mm. koronahaasteiden aiheuttamasta materiaali- ja vaatehuoltotarpeista. Sakupe on pystynyt nopeasti reagoimaan Siun soten tarpeisiin koronamylläkän keskellä. Laajempana asiana on lisäksi huomattava, että Sakupen nykyinen kolmen yksikön tuotantoverkosto luo toimintavarmuutta tulevaisuuden sotetoimintaan Itä- ja Keski-Suomessa. Vaikka ensisijainen tehtävämme on järjestää alueemme kuntalaisille sote-palvelut, homma ei toimi, jos tukipalvelut eivät toimi. Näissä vaate- ja tekstiilihuolto on keskeisessä osassa.

Onnea ja menestystä uusille tiloille ja toiminnalle Joensuussa! Tästä on hyvä katsoa eteenpäin.

Ilkka Naukkarinen
Hallintojohtaja

Sakupe on muuttanut Joensuussa uusiin toimitiloihin Kuhasalontiellä. Uuden pesulan täystuotanto käynnistyi 11.8. Nyt Joensuussa toimii yksi Suomen moderneimmista sairaalapesuloista.

Pesulan muuttaminen ja käynnistäminen on aina haastava projekti, ja tässä tapauksessa siihen toi lisämausteensa myös korona. Isossa kuvassa projekti onnistui suunnitellusti ja aikataulussa, vaikkakin iso hanke valitettavasti näkyi jonkin verran myös asiakkaidemme arjessa. Sakupen toimitusvarmuus tekstiileissä on ollut viimeiset vuodet Suomen parasta luokkaa, ja teemme nyt kovasti töitä saadaksemme myös tämän uuden, modernin tuotantolaitoksen toimimaan tehokkaasti ja toimintavarmasti.

Joensuun yksiköstä palvellaan omistajasairaanhoitopiireistämme mm. Siun sotea ja Sosteria. Lisäksi Polkka Oy, Riveria ja Joensuun kaupunki ovat Joensuun yksikön merkittäviä asiakkaita. Sakupe tuottaa tekstiilihuoltopalvelut kokonaisvaltaisesti, ja teemme päivittäin tiivistä yhteistyötä asiakkaidemme kanssa.  Olemme kriittinen tukipalvelu sairaaloille, terveyskeskuksille ja mm. palvelutaloille. Pesulapalvelujen on toimittava aina, jotta asiakkaamme ja heidän henkilöstönsä voivat tehdä oman yhteiskunnallisesti tärkeän tehtävänsä, potilas- ja asiakasturvallisuus huomioiden.

Korona-aika on haastanut Sakupeakin. Työvaatteiden tilausmäärät kaksikertaistuivat samalla kun maailmanmarkkinat pysähtyivät. Tekstiilejä on vaikeaa ja hidasta hankkia sulkeutuneesta maailmasta. Onnistuimme kuitenkin kohtuullisesti vastaamaan haasteeseen ja saimme ns. tilapäistyöasuja asiakkaidemme käyttöön. Lisäksi Sakupen osaamista hyödynnetään mm. monikäyttöisten kasvomaskien ja suojatakkien hankinnassa ja huollossa.

Wille Berlin
paikallisjohtaja
Sakupe Joensuu